Fotoboksleverantören Smartphoto

Här har jag försökt mig på en liten recension av Smartphoto som är en av alla leverantörer av fotoböcker

Om Smartphoto

Smartphoto skulle jag säga tillhör en av de tre giganterna i Sverige inom fotoprodukter på nätet där just fotoböcker ingår, tillsammans med Önskefoto och Photobox.

Smartphoto är inget nytt företag och har funnits långt innan internettjänsterna kom till, Smartphoto slog nämligen upp portarna redan 1972 och finns nu i 20 länder runt om i Europa och har för närvarande över 5 miljoner nöjda kunder.

Så vill du hålla dig till ett stort bolag för att du känner att det är tryggare och säkrare så är Smartphoto absolut en kandidat.

Smartphoto arbetar mycket med miljön, och påstår sig vara ett klimat smart val när det gäller fotoböcker, utan att tumma på varken kvalitet eller pris.

Utbudet hos Smartphoto

Ja, vilka produkter förutom fotoböcker kan du handla hos Smartphoto kan man undra? I produktutbudet hittar du också bland annat Canvastavlor, fotoframkallningar, almanackor och mängder av presentartiklar så som tryck på muggar, kuddar, telefonskal och mycket mycket mer. Hela utbudet kan du ta del av här hos Smartphoto.

Men eftersom denna webbplats helt riktar in sig på fotoböcker så är det den produktkategorin vi ska titta lite närmare på hos Smartphoto.

Fotoböcker hos Smartphoto

Smartphoto har ett gediget utbud av just fotoböcker och använder sig av egentligen 5 olika val när du ska ta fram din fotobok. Du kan välja på vilken storlek du vill att den ska ha, vilket format (exempelvis kvadratisk, stående eller liggande), typ av omslag och bindning samt kvalitet på papper. Efter dessa val får du upp en bas att börja med.

Antalet sidor du kan välja på i dina böcker är upp till 100 sidor, men som standard som är inräknat i priset då du gör ditt val är det ofta betydligt färre.

Priset på fotoböckerna står sig väl bland konkurrenterna, som du ser på startsidan där vi jämför fotoböcker så ser du att både billigaste och dyraste fotoboken ligger i paritet med konkurrenterna.

När det gäller frakten tycker jag Smartphoto faktiskt sticker ut, De har samma pris för alla typer av fotoböcker nämligen 49 kronor. Detta är det klart bästa priset på marknaden som jag kunnat hitta, förutom dem som bakat in fraktpriset i produktpriset.

Kundsäkerhet och kundnöjdhet

Som många av konkurrenterna är även Smartphoto certifierad av trygg e-handel vilket gör att de följer alla normer som ställs på en e-butik som Smartphoto. Får du exempelvis rätt i ett konsumenträttsligt ärende så följer dem detta utlåtande.

Vad som är kul är även att Smartphoto är med i Trustpilot där du som kund kan ge omdöme, detta är oftast ett bra tecken då butiker med dåligt omdöme inte är med medan seriösa aktörer väljer att visa detta.

Av över 6000 bedömningar hamnar Smartphoto på 4 av stjärnor vilket är klart godkänt, dessutom har över 80% av dessa kunder varit nöjda eller mycket nöjda med sin beställning.

Så funderar du över att handla hos Smartphoto så gör det, du behöver inte vara orolig över att bli lurad.