Fotoboksleverantören Optimalprint

Information om butiken Optimalprint som bland annat levererar fotoböcker av alla de slag

Optimalprint recension och omdöme

Optimalprint är ett uppstickare bland dem svenska leverantörerna av fotoböcker. Företaget har ett mycket bra pris och i allmänhet bra villkor. Optimalprint han även mycket erbjudanden som dem kör med för dig som är intresserad av att jaga lite rabattkoder.

Eftersom denna webbplatsen handlar om just fotoböcker så är det just denna delen av Optimalprint som denna sidan kommer att handla om och som jag kommer att recensera.

Utbudet hos Optimalprint

Utbudet var gäller fotoböcker hos Optimalprint är inte mindre än någon annan butik som säljer fotoböcker. Här finns fotoböcker i flera olika storlekar ochmed olika designval i dem olika storlekarna. Du kommer inte att ha en utmaning vad gäller att hitta något som du gillar på Optimalprint, svårigheten kommer snarare i att bestämma sig kring vad som passar allra bäst.

Optimalprint har flera olika storlekar, 3-4 beroende på om du vill ha en mjuk eller hård fotobok. Här finns allt från liggande till stående och även faktiskt helt kvadratiska. Här vill jag poängtera vikten av att välja något som passar bilderna som du tänkt ladda upp. Är samtliga bilder ståendes kanske det är dumt att välja en bok som är liggandes. Är dina bilderna blandade kommer det att bli lite vitt "empty spaces" oavsett, välj då den du tycker ser allra bäst ut.

Som tidigare nämnt finns alltså mjuka och hårda varianter. Jag rekommenderar i regel att köpa dem hårdare varianterna. Fotoböcker vill man ofta kunna visa upp, skicka runt och kanske till och med visa upp för dem yngre. Då är det onödigt att dem är extra ömtåliga, så länge du inte gärna vill ha en mjuk fotobok. Jag rekommenderar att du hur du än gör angående valet av fotobok faktiskt sparar bilderna digitalt även efter du beställt din fotobok, i fall något skulle hända med boken är det alltid bra att ha en kopia.

Priser och erbjudanden

Som jag nämnde i början har Optimalprint ett stort lager rabattkoder. Nästan varje gång jag är inne på sidan för att kontrollera att det jag driver här fortfarande stämmer kring priser och storlekar ser jag nya erbjudanden. Ofta kring 30 % rabatt. Det kanske inte låter som jättemycket men det är nästan hälften. Utnyttja koderna när du hittar dem. Du behöver inte Googla, när det finns rabattkoder som fungerar brukar det synas väldigt tydligt på deras sida och startsida. Använd knappen ovan för att komma dit.

Optimalprint har lite beroende på vad du beställer en lite olika fraktkostnad, men den brukar ligga på 69 kr. Det kan låta mycket men tyvärr är detta något som man brukar få betala när man beställer en fotobok. Optimalprints fotoböcker är dock i sig enligt mig billiga, så den totala kostnaden blir inte så hög.

Gränssnitt i butiken

Att skapa en fotobok hos Optimalprint på deras hemsida var busenkelt för mig, och jag har aldrig gjort något liknande tidigare hos Optimalprint. Det var enkelt och det gick fram för allt väldigt snabbt. I början fick man även se precis hur ens fotobok skulle se ut vilket jag tror är väldigt uppskattat att få veta innan man lägger sin beställning och betalar.

Tryggt, säkert och uppskattat

Optimalprint är tyvärr inte med i Trygg e-handel. Anledningen tror jag är för att dem finns i så många länder att fokuset kring lokala trygghetsorganisationer inte är så stort. Däremot tror jag att dem skulle uppfylla samtliga krav för att gå med, det är enligt min erfarenhet en ärlig butik med glada kunder.

Trustpilot är en extern tjänst där folk som har varit kunder hos företag kan lämna ett omdöme om detta och på så vis berätta vad dem tycker. Ofta lämnar folk recensioner på Trustpilot när man är missnöjd, även bra företag tenderar därmed att ha rätt låga omdömen. Optimalprint är dock ett undantag. På Trustpilot har Optimalprint 4,4 av 5 enligt Google. Det är verkligen inte dåligt.